Затворник в отпуск преби и изнасили млада жена

0
34
Снимка: архив

Нападнал я в двора на гимназия в Девня

Районната прокуратурата във Варна е подгинала две обвинения за извършено брутално изнасилване и блудство с млада жена на 21-годишен затворник.

На 5 март Кристиян Б. от Девня бил пуснат в домашен отпуск от управата на варненския затвор, където на 28 януари тази година започнал да изтърпява поредната си присъда за грабеж за срок от 1 година. До 28 януари той търпял предходна ефективна присъда за кражба и грабеж. В нощта на 5 срещу 6 март той попаднал в компания в дома на своя позната от Девня. Там била и пострадалата 32-годишна жена, която познавала домакинята от дом за сираци, където израснали двете.

След употреба на алкохол възникнал скандал. Разправията била потушена от полицейски екип, дошъл на място по сигнал. Малко след това обаче пострадалата си тръгнала от дома на познатата си. С нея излязъл и Кристиян.

В двора на бившата професионална гимназия по химия в Девня Кристиян изнасилил жената брутално, извършил и блудствени действия с нея, като през цялото време й нанасял удари по лицето и цялото тяло. След това зарязал жертвата си в двора на училището.

Жената потърсила помощ в къща близо до изоставената гимназия. Дошлият полицейски екип я намерил в тежко състояние – дезориентирана и обезобразена.
Пострадалата е разпитана пред съдия. Насилникът е върнат във варненския затвор. Действията по разследването на бруталното сексуално насилие продължават под ръководството на прокурор.