Здравният министър: Или президентът е лъжец, или го лъжат

0
124
Костадин Ангелов

Костадин Ангелов е категоричен, че никой не е забранявал тържествата на Шипка

„Властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет. Но българите имат святи чувства, неподвластни на власт и забрани, затова отново са тук. Затова вярвам, че имаме бъдеще като българи. Искам да ви попитам, очаквали ли сте някога някой да ви забрани да се качите на Шипка?“, заяви на 3 март президентът Румен Радев.

Днес здравният министър Костадин Ангелов категорично отрече някой да е издавал забраната, за която говори държавният глава.

„Това е една много голяма лъжа. Или президентът лъже, или лъжат президента. В писмото ми до дирекция „Държавен протокол“ казвам: „Предвид значимостта и символиката на националния празник на Република България 3 март, считаме, че провеждането на празнични събития следва да бъде позволено, но ограничено до провеждане на открито.“

„Кажете ми кое беше забранено на 3 март? Имаше ли пропускателен пункт? Имаше ли органи на РЗИ? Имаше ли наказани, защото са там? Много ми е трудно да се обяснявам лъжите на хората, които ги изричат, не ми се иска да коментирам думите на президента“, възмути се Ангелов.