Извозиха 10 камиона с боклуци от протеста и блокадите

0
29
Фирмите по чистота организираха извозването на отпадъците.

Щетите са изкъртени павета, тухли, знаци, обърнати кофи за смет

10 камиона боклуци, сред които тухли, желязо, колчета, павета и битови отпадъци, са извозени от палатковите лагери в София. Това съобщиха от почистващата фирма.

Екипи на Столичната община описват щетите. „Щетите са изкъртени павета, тухли, знаци, обърнати кофи за смет. Все още оглеждаме за допълнителни щети от вчера. Вчера през целия ден и през цялата нощ бях тук и всичко видях, което се случи“, каза Красимир Димитров, директор на „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община.

„В момента сме наредили здрави павета по дупките. Преди това ще се направи оглед и протокол за нанесени щети, особено за паветата, които са извадени и са изпочупени. От тази страна попълнихме със здрави павета, но сега фирмата изпълнител ще започне да ги реди допълнително. За момента няма опасност за автомобилите, но строителят е тук и ще започне веднага да работи“, обясни Димитров, цитиран от БНР.

„За „Общинска полиция“ не мога да кажа дали има пострадали, мисля, че няма. Ние от нашата дирекция, всички екипи са живи и здрави. Помогнахме на шест човека полицаи, откарахме ги в болница, на един оператор от телевизия и отделно около 13 човека ги промивахме с разтвори от нашите спешни чанти при пръскането“, каза той.

„Видяхме много провокатори. Към 100-200 души бяха хората, които хвърляха бомбички, пиротехника, павета, камъни,“ обясни още Димитров.