Издирват трима за грабежа в Сандански

0
15
Снимка: БТВ

Бандитите са разбили няколко врати, преди да стигнат до сейфа в хипермаркета

Извършителите на грабежа от хипермаркет в Сандански са преодолели няколко здраво направени прегради, съобщи на брифинг тази сутрин заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград комисар Димитър Кръстев.

Минути преди 21 часа вчера на телефон 112 е подаден сигнал от управителя на търговския обект, част от голяма верига магазини.

Бандитите са взломили няколко врати, проникнали са в помещение, в което се е помещавал сейф с неуточнена към момента сума пари и са се оттеглили в неизвестна посока, съобщиха от полицията.

Престъплението не е извършено в салона, който се посещава от клиенти, а в едно от офис помещенията, посочи комисар Кръстев. Към момента няма данни извършителите да са използвали огнестрелно или хладно оръжие. При извършеното престъпление няма пострадали граждани, не е оказано насилие и върху работещите в магазина, но е имало психическо въздействие върху един от служителите с цел вербално да го респектират и да успеят да вземат сумата пари, съобщи заместник-директорът на полицията в Благоевград.

След подаване на сигнала е мобилизиран целият ресурс на Областната дирекция на МВР в Благоевград, оказано е незабавно съдействие и от Главна дирекция „Национална полиция“, посочи комисар Кръстев, цитиран от БТА.

По първоначални данни извършителите са трима, но се изяснява дали и други лица са съпричастни към престъплението. Откраднатата сума също все още не е ясна. От полицията уточниха, че търговската верига трябва да направи инвентаризация, за да посочи размера на кражбата.

Има образувано досъдебно производство за извършен грабеж под надзора на районната прокуратура в Сандански и Окръжна прокуратура – Благоевград.