Излекуваха 72-годишна жена от Пещера, заразена с COVID-19

0
22
Снимка: архив

В отделението има още трима болни, тяхното лечение продължава, но състоянието им е стабилно

72-годишната жена от Пещера, която беше първата заразена с коронавирус в Пазарджишка област, днес е била изписана от областната болница в Пазарджик, съобщиха от здравното заведение.

Две последователни проби за коронавирус на жената са отрицателни. Към момента на изписването възрастната пациентка е в добро състояние и без оплаквания.

„Състоянието е стабилно, а рентгенологично изследване показа обратно развитие на възпалителните промени. При физикален преглед не се установяват отклонения. Благодаря на пациентката за доверието да я лекуваме. Това значи много за нас и ни дава увереност, че ще се справим с това заболяване“, заяви началникът на инфекциозното отделение д-р Мария Пишмишева, която е лекувала възрастната жена.

В отделението има още трима болни. Двама от тях са възрастно семейство от Пещера, чийто проби за коронавирус са положителни, и бяха приети в пазарджишката болница заедно с изписаната жена. Тяхното лечение продължава, защото имат съпътстващи заболявания, но състоянието им е стабилно. Третият пациент е също от Пещера. Той е бил приет в инфекциозното отделение в неделя, но пробата му за коронавирус е отрицателна