Искрен Веселинов от ВМРО: България се показа отговорна в кризата, да не изкарваме бялото – черно

0
9
Искрен Веселинов Снимка: BTVradio

Обединените патриоти апелират за единство на политическите сили

Обединените патриоти /ОП/ предлагат представители на политическите сили да провеждат срещи с премиера в един по-работен формат по различните мерки, а не да се търсят политически изяви от трибуната на Народното събрание.

„МС да намери начин за контактуване с политическите сили, в един работен диалог, всички да са съучастници в изхода от кризата“, предложи зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов по време на изслушването на премиера Борисов в парламента.

„Чухме едно сравнение между български и европейски политици, аз се изкушавам да направя едно сравнение между български и испански социалисти“, каза съпредседателят на ПГ на ОП. „Истината е, че в тази криза България се показа като една отговорна страна, а обществото се показа дисциплинирано, затова няма причина да се опитваме да изкараме бялото – черно и да говорим колко сме нещастни, унищожени, умиращи и т.н.“, призова Веселинов. „Нека да търсим нормалния диалог, всички имаме своите идеи, не всички се приемат, въпросът е да има диалог“, апелира депутатът от ВМРО.

„Не е борба за авторство на идеи, а да има добри идеи за излизане от кризата“, визира той НФСБ, които иззеха инициативата на войводите за ваучери за почивка.

„Политическият дивидент за един или за друг не е важен, важно е обществото да бъде консолидирано. Дайте по-малко да се мъчим да търсим телевизионни изяви, а да направим работите да вървят по-добре“, апелира Искрен Веселинов.