И НФСБ подкрепя Цацаров за шеф на „Антикорупция“

0
10
корупция
Снимка: архив

Разнобой в БСП, Нинова ще гласува против него, Драгомир Стойнев определи кандидатурата му като силна

Националният фронт за спасение на България/НФСБ/ също ще подкрепи Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ. Има добра визия за реформа в специализираната комисия за отнемане на незаконно придобитото имущество, реформа по отношение на законодателството и за това как трябва да бъде вдигната комисията на крак, за да може да оправдае обществените очаквания, казват от партията.

Лидерът на партията Валери Симеонов заяви, че иска стесняване на обхвата на проверяваните лица от КПКОНПИ. На въпрос дали шофьорът на агенция трябва да бъде проверяван, лидерът на НФСБ отговори: „И войниците на военна служба в Българската армия и те трябва да бъдат проверявани“.

Комисията трябвала да е работещ, а не репресивен орган. НФСБ били на едно мнение с Цацаров, че съставът на комисията бил раздут. КПКОНПИ трябвало да се освободи от полицейските си функции, е другата допирна точка.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще гласува против Цацаров за шеф на КПКОНПИ. Преди това пък социалистът Драгомир Стойнев определи като силна кандидатурата на Цацаров.

Вчера изтече срокът за номиниране на кандидати за председател на антикорупционната комисия. Номинираните за поста са двама. ГЕРБ и „Обединени патриоти“ излъчиха Сотир Цацаров за шеф на Антикорупционната комисия, а от „Воля“ предложиха депутатът от парламентарната им група Симеон Найденов. Новият председател трябва да приключи мандата на Пламен Георгиев, който подаде оставка в края на юли заради скандала с недекларираната тераса на жилището му.