И парапланер се включи в издирването на Янек

0
6
Снимка: Pixabay

Полетът е продължил над час, направени са снимки и видео

Парапланерист доброволец се е включил тази сутрин в операцията по издирването на изчезналия преди месец дупничанин Янек Миланов, съобщиха от полицията.

Започналата в петък операция с участието на над 300 полицаи и жандармеристи продължава – вече в други райони и места, докато до вчера екипите бяха при с. Крайници, където за последно е засечен от видеокамери 43-годишният мъж в джипа на бившия бодигард на т.нар. братя Галеви Васил Капланов-Каплата.

Парапланеристът се включил в операцията тази сутрин с цялото си оборудване и техника.

По време на полетите на парапланера е и криминалист от Дупница, който насочва облитането към вероятни места, където може да е Янек.

От въздуха са направени детайлни снимки и видео на районите на Крайници, Червен брег, покрайнините на Дупница, Овчарци, Самораново и Ресилово. Специално внимание е обърнато и е сниман районът на пустеещото от години село Яребковица, Самоковско.

Полетът е продължил над час, а на места е облитано от минимална за възможностите на летателната машина и терена височина. Операцията по издирването на Янек Миланов продължава и днес, каза говорителят на областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка, цитирана от БНР.

Досъдебното производство за отвличането на Миланов се води срещу неизвестен извършител.