Каракачанов: Втора поредна година постъпилите в армията са повече от напусналите

0
36
Снимка: МО

Кампанията „Бъди войник“ върна доверието на българина във войската, отчете вицепремиерът

„Тази година ще е втората, в която отчитаме положителен баланс – постъпилите в армията са повече от тези, които са напуснали“, каза вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов на тържествената церемония, на която бяха наградени структурите, участвали в националната информационна кампания „Бъди войник“

Тя върна доверието на българина в армията и повиши самочувствието на военнослужещите и показахме, че средствата, които се отделят за армията и които нарастват, не са средства, вкарани в някаква затворена система, а са насочени към повишаване на способностите на Българската армия. Тя не само днес, но и в столетията назад гарантира териториалната цялост, свободата и суверенитета на България, заяви Каракачанов.

Министърът подчерта, че проведените 31 събития от кампанията са реализирани с минимален бюджет, без шумни реклами, само и единствено с усилията и желанието на структурите от Българската армия. Той благодари на всички, които са работили за тази кампания. „Тя ще продължи и през следващата година, защото даде своите резултати“ каза Каракачанов и допълни, че наред с кампанията ръководството на Министерството на отбраната предприема и други мерки – реализиране на проектите за модернизация, отделяне на средства за ремонт на техниката и въоръжението, подобряване на материалната база и повишаване на възнагражденията за трета поредна година.