Костадин Ангелов: Имаме лични предпазни средства за 3 месеца напред

0
8
Проф. Костадин Ангелов

Здравният министър се срещна с медици на първа линия в Смолян. Те се разграничиха от протеста на няколкото медсестри в София 

„Имаме лични предпазни средства за 3 месеца напред“, съобщи пред журналисти в Смолян министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, цитиран от БНР. Той опроверга твърдението, че има недостиг на лични предпазни средства в лечебни заведения в страната.

„Държа дебело да подчертая, че на територията на България – в складовете в страната, са осигурени цялото количество лични предпазни средства, което гарантира сигурност на страната“, коментира проф. Ангелов.

В областната болница в Смолян здравният министър се срещна с медиците от първа линия и синдикалисти.

По повод протеста на медицинските сестри, оглавяван от Мая Илиева, той подчерта, че се е срещнал с нея, но работещите в МБАЛ-Смолян са изненадани от исканията на синдиката и не припознават тези искания.

„Протестът на медицинските сестри цели нещо различно от защитаване на медицинските интереси, тъй като нито един от служителите в МБАЛ-Смолян не е поставил исканията на протестиращите“, изтъкна министърът на здравеопазването в Смолян.