КПКОНПИ иска конфискация на имущество за над 1,5 млн. лв. на доверена служителка на Арабаджиеви

0
68
арабаджиеви
Ветко и Маринела Арабаджиеви

Елена Маркова е обвинена за участие в престъпната група, извършвала данъчни престъпления

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) прие решения за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество на обща стойност 3 102 381,76 лв.

В Окръжен съд – Пловдив, ще бъде предявен иск срещу Елена Маркова в размер на 1 551 608,61 лв., като се претендира и отнемането на три недвижими имота и лек автомобил. Тя е обвинена от прокуратурата за това, че в периода от началото на 2017 г. до 31 август 2018 г., като участник в организирана престъпна група, е оказала логистична подкрепа (осигуряване на банкова касета, транспорт и охрана на парични средства) на Вълчо и Маринела Арабаджиеви, като е знаела, че средствата са придобити от данъчни престъпления във връзка с дейността на „Захарен комбинат Пловдив“ АД и „Виктория Груп Корпорейшън“ АД.

Две искови молби се внасят в Софийския градски съд.

Едната е срещу Валентин Цолов в размер на 1 354 879,19 лв. Той е обвинен в това, че като подбудител и помагач умишлено е склонил друго лице да изтегли противозаконно значителна парична сума чрез неистинско пълномощно с намерение да я присвои.

Иск за 195 893.96 лв. се предявява и срещу Георги Георгиев, обвинен в участие в организирана престъпна група за разпространение на амфетамини в София.