Крадец на тикви умря в ареста след побой от търговците

0
90
Снимка: Getty Images

Ще се проверява защо не е бил настанен в болница

55-годишен мъж е починал в пазарджишкия следствен арест. Той е бил задържан в сряда, след като направил опит да краде тикви от крайпътен пазар. Преди да го вкарат в ареста, търговците успели да го хванат и след като бил приведен в безпомощно състояние, повикали полиция.

Инцидентът е станал в сряда, но полицията едва днес огласи информацията.  При ареста крадецът е бил с множество травми по тялото, нанесени от търговците. Поради тази причина в ареста е извикан лекар, който е заключил, че състоянието му е стабилно и не е необходимо освобождаването му. Два часа по-късно задържаният мъж е починал. Аутопсията е установила, че причината за смъртта са множеството травматични увреждания след побоя.

Срещу двама от търговците е повдигнато обвинение за убийство, задържани са за 72 часа. Единият от задържаните е 14-годишно момче, поради тази причина разследването е поверено на следствения отдел към прокуратурата.

Проверка ще установява защо пребитият, който е криминално проявен и е с множество регистрации за кражби, не е бил настанен в болнично заведение, съобщава БНР.