Легендарният мениджър на Ливърпул Юрген Клоп защити България и футболния съюз

0
41
Юрген Клоп

Расизмът не е само български проблем, не е виновна федерацията, каза треньорът на европейските шампиони

Наставникът на европейския футболен шампион Ливърпул – Юрген Клоп, даде редовния си брифинг преди старта на новия кръг във Висшата лига. Пресконференцията продължи доста дълго, като журналистите в залата за медии на „Мелууд“ опитаха да нагнетят още повече темата за наказанието, което получи България след европейската квалификация срещу Англия. Журналистите на Острова считат, че санкцията е прекалено малка, но германецът не позволи да бъдат тълкувани думите му по определен начин.

Клоп отказа да дискутира наказанието и смята, че трябва да се гледа самия проблем. Същевременно треньорът говори открито, че Българският футболен съюз не е виновен за ексцесиите в средата на октомври.

„Трудно е да се прецени. Не съм сигурен какво трябва да бъде наказанието. Не мисля, че е много важно да обсъждаме каква е санкцията. Важно е да се говори за това, за да не се случва отново в бъдеще. Не футболната асоциация на България беше виновна за тази ситуация. Други хора го направиха и трябва да направим така, че да не го правят повече. Живеем във време, когато този проблем се повтаря непрекъснато. Трябва да се работи. Трябва да се направи така, че тези момчета, не само в България, защото това не е само български проблем, да кажат „съжаляваме, няма да правим повече така“, заяви Клоп.