Лекари готови на контрапротест срещу шантажа на 5-те медсестри

0
869
Снимка: Pixabay

УС на Столичната лекарска колегия към БЛС излезе с позиция към събитията в партийния дом

Категорично се обявяваме против начина, по който се налагат политически искания, уронвайки по този начин авторитета на цялото съсловие и системата на здравеопазването и неглижирайки огромните усилия и постижения за постигане на определени резултати в процеса на реформиране на българското здравеопазване. Това се посочва в позиция на УС на Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) по повод протеста на медицински сестри в партийния дом.

„Единственият начин за напредък и развитие е в рамките на закона и по установения ред след провеждане на легитимни преговори между легитимни организации“, посочват от Столичната лекарска колегия.

„Призоваваме премиера Бойко Борисов и правителството да не се поддават на шантаж и натиск от 5 медицински сестри с неясна принадлежност и легитимност, за налагане на реформи в здравеопазването, които нямат реална икономическа и структурна обоснованост, а само политически характер.

В противен случай ние, българските лекари, ще реагираме и ще направим контрапротест в защита на нашите авторитет, съсловие и система на здравеопазване.

Лекарското съсловие абсолютно е готово да застане и да се противопостави на прилагане на реформи, които са удобни на шепа хора, за които съсловието положи достатъчно усилия, добавят от Столичната лекарска колегия.