Лекари извадиха ключодържател от хранопровода на 2-годишно дете

0
20
Ключодържателят, изваден от детето

Бил е в пакетче с царевични пръчици

Лекари от областната болница в Пазарджик спасиха живота на 2-годишно момченце, като извадиха ключодържател от гърлото му, съобщиха от здравното заведение.

Детето било докарано от родителите си в Спешното отделение на МБАЛ – Пазарджик, от Велинград в понеделник вечерта. От рентгеновата снимка, която носели родителите, станало ясно, че в хранопровода на детето има чуждо тяло. Момченцето било насочено към отделението по УНГ, където му била направена спешна операция заради сериозни симптоми на дихателна недостатъчност. Учудването на екипа било голямо, когато от хранопровода на детето бил изваден ключодържател.

По-късно станало ясно, че той е бил в пакет с царевични пръчици, в който производителите поставяли играчка и тя е била погълната от детето. В тази връзка началникът на ОАРИЛ в областната болница в Пазарджик д-р Димитър Иванов апелира родителите да бъдат изключително внимателни при покупката на подобни храни и да не ги дават без надзор на малки деца. В конкретния случай момченцето е имало огромен късмет, че ключодържателят не е попаднал в трахеята му, защото тогава последиците можели да бъдат фатални.