Маноил Манев пита Митко Есемеса: Ако президентът не ръководи НСО, защо разпорежда днес проверка на службата

0
192
Маноил Манев

Депутатът съветва главния секретар на Радев да чете повече

Спор ръководи ли президентът Националната служба за охрана /НСО/ се заформи във фейсбук между президентския главен секретар Димитър Стоянов, известен като Митко Есемеса, и депутата от ГЕРБ Маноил Манев. Поводът – покрай изтеклите в публичното пространство снимки от спалнята на премиера Борисов, се чуха упреци към работата на НСО и ролята на президента в контрола на службата. Самият Радев призна, че снимката показва, че животът на Борисов в един момент е бил изложен на риск и разпореди проверка.

Стоянов обаче публикува пост във фейсбук, в който се опитва да омаловажи ръководните функции на президента по отношение на НСО. Той осъществявал само общ контрол и ръководство, иначе парламентът контролирал службата. Митко Есесема обвинява Манев, че не познава конституцията и Закона за НСО.

Димитър Стоянов

Ето какво отговаря депутатът във фейсбук:

„Явно се налага да си премерим професионалната квалификация по темата с личната охрана и НСО с един човек дето пише SMS-ите на Президента!

Да взема да го питам:
1. Ако закона за НСО не е ясен за ръководната роля на президента над НСО виж изявлението на шефа си от днес: “ Разпореждам проверка на НСО“. Както се казваше в един стар виц, ако нещо не ти е ок с тази ситуация, КРИТИКУВАЙ ШЕФА СИ!
А и всъщност ти подаваш сигнал до главния прокурор за това, че ПРЕЗИДЕНТА Е ПРЕВИШИЛ ПРАВАТА СИ, „НАРЕЖДАЙКИ“ СПЕШНА ПРОВЕРКА НА НЕПОДЧИНЕНАТА МУ НСО!
2. Като се произнасяш по теми, които не са ти ясни, най-добре е да четеш. В тази връзка още утре ще ти изпратя двата си учебника „ДА ОБУЧИШ БОДИГАРД“ не е задължително да ги четеш с разбиране!
3. Точно заради такива многознайковци НСО е на този хал. То че „осъществявщият общо ръководство“ не знае кое и как не е толкова лошо, но че и SMS ите ви не чете си е проблем.
Засега толкова, след краткия курс, който препоръчвам да изкарате за ролята и функциите на службите за охрана, ще има и още!“