МВнР: Няма пострадали българи при експлозията в Бейрут

0
10
Министерството на външните работи

Най-малко 100 души загинаха, а над 4000 бяха ранени. Ливан е в тридневен траур от днес

Към 5 август 2020 година посолството на България в Ливан не е получавало информация за пострадали от взрива в Бейрут на 4 август български граждани. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Консулската служба при посолството функционира в нормален режим и е в готовност да окаже евентуално съдействие на нуждаещи се от помощ наши сънародници. За контакт може да бъде използван телефон 00961 5 452 883, както и електронни адреси consular.beirut@mfa.bg и embassy.beirut@mfa.bg.

Служителите на посолството остават на разположение за съдействие на всички нуждаещи се български граждани, уверяват от ресорното ведомство.

Ливан е в тридневен траур от днес след мощната експлозия в столицата Бейрут, при която загинаха най-малко 100 души, а над 4 000 са ранени. Целият град беше разтърсен от взрива, предизвикал хаос и паника.

Причина за мощната експлозия е конфискуван товар амониева селитра. 2700 тона от това вещество били съхранявани от 6 години в склад на пристанището. В епицентъра на взрива гледката е апокалиптична.