Медицинска сестра задигнала 1200 лв. от покойник

0
43
Снимка: Pixabay

Изтеглила парите от дебитната карта на починалия

Медицинска сестра от областната болница във Велико Търново е разследвана за мародерство. Историята е от края на февруари т.г. На починал мъж в урологията е задигната дебитна карта, от която са източени 1200 лева. Основен заподозрян от следствието, прокуратурата и роднините на покойника е медицинска сестра.

„Разбрахме, че едната дебитна карта е изчезнала. Пин кодът беше записан при личните му документи”, каза съпругата на покойния мъж Силвия Енчева пред Нова.

Семейството на починалия подава сигнал до банката и полицията за кражба. Въпреки блокирането на дебитната карта, от нея е изтеглена сумата от 1200 лева. Подозренията на близките водят до медицинска сестра от урологията.

„Портмонето беше в болницата, при него, в неговата стая. Една сестра влиза и му вади портмонето, докато му търси личната карта”, допълва Енчева.

Разследващите също стигат до медицинската сестра, която е засечена от камерите на банкомат да тегли пари от картата на починалия в два поредни дни. Пред следователи тя заявява, че пациентът й предоставил картата с пин кода, за да й услужи с пари, които й трябвали.

От управата на болницата излязоха с писмена позиция, в която се казва, че при доказване на вина от съда служителката ще бъде дисциплинарно уволнена.

Окръжната прокуратура е прехвърлила разследването на Районната във Велико Търново.  Досъдебното производство е за кражба. Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода до една година или поправителен труд.