Младен Маринов: Очакваме голямо количество дъжд и днес

0
36
картини
Вътрешният министър Младен Маринов.

Вътрешният министър съобщи за предотвратена голяма авария в Пловдив

Очаква се голямо количество дъжд и днес, затова ние не сме се успокоили. Това заяви на брифинг пред журналисти в Пловдив вътрешният министър Младен Маринов, който отиде да инспектира работата по отводняване след пороите, които заляха града под тепетата и причиниха големи наводнения.

,,Метеорологичните условия са такива, че това може да се случи на територията на цялата страна“, добави той.

Вътрешният министър обясни, че е предотвратена голяма авария, при която водата е можела да залее много електрически табла в НКЖИ.

Маринов допълни, че всички са в готовност да реагират при следващи валежи и заяви, че засега не е счетено за необходимо да се обявява бедствено положение в Пловдив.

,,Щетите ще бъдат установени. Областните управители и кметовете ще го направят, на този етап не се обявява извънредно положение, материалните щети засега са нормални за такъв тип бедствия“, поясни още той.

,,Около и над 70 литра са се изляли, което бе очаквано за два дни, а това се случи за една нощ“, подчерта гл. комисар Николай Николов.

Маринов увери, че шахтите се почистват постоянно.

,,Но дори и да е така, при такова количество валежи е възможно да са паднали клони и сега ще бъдат премахнати, за да се отвежда водата“, обясни вътрешният министър.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here