Мъжът, ранил жена на новогодишно хоро в Ловеч, бил пиян и не помнел нищо

0
26
Снимка: кадър фейсбук

Той познавал простреляната

Районната прокуратура в Ловеч привлече като обвиняем и задържа за 72 часа Х. Й., на 46 години, по досъдебно производство за простреляна жена в Ловеч в първите часове на 01.01.2021 г.

Обвиняемият е направил самопризнания и е заявил, че познава пострадалата. Стрелял два пъти, като първият куршум попаднал в стената на съседен блок, а вторият уцелил жената.

Повдигнати са му две обвинения – за причиняване на телесна повреда и за хулиганство.

Самоличността на Х. Й. е установена в резултат на издирвателни мероприятия, проведени от полицията в Ловеч. Той е бил задържан вчера, а днес с постановление на наблюдаващия делото прокурор задържане,то му е удължено до 72 ч.

Стрелецът от Ловеч е бил пиян и е нямал представа по какво се е целил, уточни окръжният прокурор Валентин Вълков. Той подчерта, че задържането е станало благодарение на високия професионализъм, който са проявили служителите на местното полицейско управление и Областната дирекция на МВР, както и на столичната главна дирекция.

Мъжът е направил частични самопризнания, но заради замъгленото му съзнание по време на престъплението ще се работи допълнително с него.

„Вероятно в процеса на работа ще му бъде повдигнато и трето обвинение“, изтъкна окръжният прокурор на Ловеч.

Почерпеният стрелец е осъждан, но вече реабилитиран. В новогодишната нощ той гърмял с незаконно притежавана малокалибрена пушка, която била преправена.

Разследването по случая продължава, предстои изготвяне на назначени по досъдебното производство експертизи.