Мъж опита да застреля съпругата си в Добрич

0
16
Възрастният мъж е задържан с прокурорско постановление.

Били в процес на развод

Окръжната прокуратура в Добрич е повдигнала обвинение срещу 52-годишен мъж за опит да убие съпругата си, предава БНР.

Метин К. е подведен под отговоност и за незаконно държане на оръжие. Той и съпругата му Алина били в процес на развод. Заради домашно насилие била издадена ограничителна заповед на 52-годишния обвиняем по Закона за защита от домашно насилие от Добричкия районен съд.

Съпругата е гражданка на Румъния.

На 26 юни тази година Метин отишъл да вземе голямата си дъщеря от тренировка по тенис. След това двамата отишли на адреса, където съпругата му живеела с двете им деца. По-малкото било на детска градина. Тримата били в стаята, когато изведнъж Метин извадил пистолет и започнал да заплашва съпругата си, че ще я гръмне и ще се самоубие. Разправията и заплахите продължили около 3 часа.

Тъй като станало време да бъде прибрано от детската градина по-малкото дете, тримата напуснали жилището. Метин излязъл от входната врата. Тогава Алина успяла да я затвори и той останал извън входа. Заради действията на съпругата си той произвел изстрел във вратата, дочупил с ръка стъклото, промушил си ръката и започнал да стреля във входа. С най-малко два от изстрелите ранил съпругата си, по чудо пострадала дъщеря му.

Експертна оценка установила, че оръжието на Метин е преправен в боен газов пистолет. След стрелбата мъжът напуснал дома и се укрил. В неделя той се предал. Задържан е за 72 часа. Повдигнато му е обвинение. Предстои прокуратурата да внесе искане в Добричкия окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „задържане под стража“.