Над 400 хил. лв. са иззети от наркобандата в Сандански

0
16
Снимки: ПРБ

Тя действала от 2017 г. Задържани са 5-има души

Наркобандата, която бе задържана днес при акция на ГДБОП и спецпрокуратурата, действала в Сандански от 2017 г., съобщиха от прокуратурата.

Арестувани са петима души, за които са събрани доказателства, че са участвали в престъпната група, шести съпричастен с престъпната дейност изтърпява наказание по предходно осъждане. В хода на действията по разследването са претърсени 25 адреса и автомобили, извършени са и 10 лични обиска.

Намерени и иззети са наркотици, телефони, голямо количество пари – над 180 000 евро и 56 900 лева.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2017 г., като се е занимавала с разпространението на различни видове наркотици – кокаин, хероин, марихуана.

Досъдебното производство на Специализираната прокуратура срещу участниците в престъпното сдружение е образувано през юни 2019 г.

На 21 януари 2020 г. екипи на Гранично полицейско управление в Петрич задържат в село Баджово първите четирима участници в групата, които оказват съпротива и безуспешно опитват да избягат. В двете къщи, обитавани от участниците, са намерени и иззети 10 пластмасови бидона с общо 36,184 кг с почистени сухи канабисови съцветия, подготвени за разпространение.

Четиримата задържани са привлечени към наказателна отговорност.

Останалите участници в групата, повечето от които криминално проявени, продължават престъпната си дейност до задържането им на 23 юни 2020 г.

Предстои наблюдаващият делото прокурор да прецени колко от тях да бъдат привлечени към наказателна отговорност и спрямо кои да бъде поискано от Специализирания наказателен съд налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.