Най-богатите също плачат: изгубиха $139 млрд. за ден

0
63
При затварянето си в понеделник американските фондови индекси са паднали с над 3%.

Причина са тревогите заради коронавируса

Най-богатите хора в света са изгубили 139 милиарда долара в понеделник поради опасения на фондовите пазари, че коронавирусът ще удари световната икономика, съобщи агенция Bloomberg. Това са най-големите загуби за хората от рейтинга на Bloomberg от октомври 2016 година, когато изданието започна да извършва подобни наблюдения.

Така генералният директор на групата компании LVMH Бернар Арно и собственикът на Amazon Джеф Безос са загубили всеки по над 4,8 милиарда долара. Собственикът на Zara Амансио Ортега е изгубил 4 милиарда, а Марк Зукърбърг – 3,48 милиарда долара. Състоянието на останалите милиардери от първата десетка е намаляло минимум с 2,3 милиарда.

При затварянето си в понеделник американските фондови индекси са паднали с над 3%. Инвеститорите са обезпокоени от мащабите на разпространението на коронавируса, тъй като епидемията и карантината представляват риск за икономиката на Китай и на целия свят, посочва РИА Новости.

Пекин информира Световната здравна организация за появата на неизвестна пневмония в град Ухан на 31 декември 2019 г. Беше установено, че причинител е нов коронавирус. Световната здравна организация призна епидемията за извънредна ситуация от международен мащаб.