Не са изчезнали данни от Търговския регистър

От утре ще могат да се правят справки по ЕГН

0
71
оставка
Аегенцията по вписванията ще има нов шеф.

Това каза шефката на Агенцията  по вписванията Зорница Даскалова

Правим усилия за възстановяване на данните от Търговския регистър. Утре ще прехвърлим данните за МПС-та, както и държавния обмен на информация и връзка със системата RegiX – държавния обмен на информацията, от която администрацията тегли данни за гражданите.

Това заяви на пресконференция Зорница Даскалова, изпълнителен директор на Агенцията по вписванията.

„Искам да поднеса извинения на всички граждани. От утре ще могат да се извършват и справки по ЕГН“, каза още тя.

„Дисковете с информация са дефектирали, работи се по отстраняването на проблемите. По-рано от другата седмица няма да има възстановяване на данните. Манипулация и изчезване на данни няма как да се случат, не са възможни. За момента няма изчезнала информация“, коментира Даскалова.

„Мащабът на срива е голям, а причините и анализът за него тепърва предстоят. От петък работим денонощно, има служители, които не са спали от дни. Следим и контролираме всичко случващо се, а хората ще могат да се информират чрез сайта ни“, допълни изпълнителният директор на Агенцията по вписванията.

„В такава кризисна ситуация аз съм нужна тук, когато дойде време за оставки – всички ще разберат. Поддръжките на системите са различни от проектите за надграждане. До момента нямаме официален доклад от фирмата изпълнител, защо се е стигнало до срива на системата“, завърши Зорница Даскалова.