Нова жертва на коронавируса в Пазарджик

0
20
Снимка: туитър

Изписаха още четирима пациенти, излекувани от заразата

Тази сутрин е починал 89-годишен мъж със сърдечно страдание, бъбречна недостатъчност и когнитивни нарушения, съобщиха от болницата в Пазарджик.

При него на 5 май се установява положителна проба за коронавирус. Той е преместен в инфекциозното отделение от интензивното. Четирима пациенти с потвърдена диагноза COVID-19 са изписани от инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик.

Това са две жени, съответно на 70 и 72 години, и 59-годишен мъж от Пазарджик, както и 21-годишен мъж от с. Кръстава. Трима от тях са с тежки придружаващи заболявания, част от които декомпенсирани. Инфекцията при двама от тях протече като средно тежка форма – с развитие на двустранна пневмония, а при един – като тежка форма – и с прояви на дихателна недостатъчност.

„При младия мъж състоянието беше стабилно по време на престоя в ковид сектора. И четиримата са изписани с един отрицателен PCR тест“, съобщи началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева.

На лечение там остават 6 пациенти с потвърдена диагноза COVID-19. При трима заболявянето протича като тежка форма, останалите са в стабилно общо състояние.

Четирима са болните, съмнителни за заразяване с новия коронавирус, настанени с клинични прояви в инфекциозното отделение. Двама от тях са контактни на вече потвърдени случаи.