Нови документи бавят проверката за смъртта на 3-годишното дете

0
27
Кирил Ананиев

Слагат още камери на рисковите места в болниците

Кирил Ананиев съобщи, че докладът на „Медицински надзор“ за смъртта на 3-годишния Александър, който почина след прегледи в три болници, все още не е окончателен. „Пристигат нови медицински документи, така ще се наложи да бъде удължен срокът на проверката“, каза той, като прогнозира, че вероятно ще е нужна още седмица на експертите.

Здравният министър коментира и случая на брутална агресия тази нощ, при която пациент удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри в болница „Св. Анна“ в София. Ананиев съобщи, че чака доклада на директора на болницата и веднага ще го изпрати на главния прокурор, с когото имат споразумение за бързи действия в такива случаи.

„Върху пострадалата лекарка е оказано и физическо, и психическо насилие.Това се случва вече доста пъти в моя мандат и не мога да разбера какви са тези хора“, допълни той.

Една от превантивните мерки, които ще бъдат вземи срещу агресията в болниците, е поставянето на камери. „За следващата година ще има специална програма, но ще се види къде е най-належащо, къде са най-рисковите места, защото за една година няма да може да бъдат поставени навсякъде“, обясни министърът.