Ново огнище на коронавирус в благоевградско село

0
57
Доц. Димо Димов

Новите случаи за последното денонощие са 44

Огнище на коронавирус е установено в село Осина в Община Сатовча, област Благоевград, съобщи на брифинг секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

За последното денонощие регистрираните случаи на територията на областта са 15. По думите на доц. Димов именно новооткритото огнище е причина за увеличаването на броя на заразените.

Общият брой на новопотвърдените случаи за последното денонощие са 44. Те са констатирани в областите София (7 случая), Благоевград (15 случая), Пазарджик (5 случая), Видин (4 случая), Кюстендил (4 случая), Ямбол (3 случая), Плевен (2 случая), Кърджали (1 случай), Монтана (1 случай), Враца (1 случай) и Сливен (1 случай). Сред тях има и четири деца.

Общият брой на инфектираните с COVID-19 е 1955, починали са 90. 389 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 56 от тях са в интензивни структури. Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца. Най-голямо огнище си остава София с 830 заразени с коронавирус.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицинските служители е 209 души.