Няма задържани след вчерашния протест, две кръстовища остават затворени

0
67
Красимира Стоядинова

През барикадите не могат да минават линейки

„Няма задържани и арестувани при снощния протест“, обяви на брифинг гл. инспектор Красимира Стоядинова от „Охранителна полиция“.

„Част от протестиращите останаха отново на пътното платно. Отказаха да се махнат от пътя, даже призоваха множеството да ги подкрепи. Недоволните докараха пейки, кашпи и други паркови елементи. Няма как да минат линейки и пожарни през протеста. Започнаха да събират камъни и други неща, които се канят да ги използват срещу нежелани на техния протест“, поясни тя.

По думите й на протеста е имало много жени, което ограничавало възможността на полицията да се намеси. „Целта ни е да възстановим обществения ред. Уважаваме правото на протест на всички граждани. Призоваваме протестиращите да не пречат на всички останали, които не протестират“, каза Стоядинова.

И тази сутрин възлови кръстовища в София осъмнаха барикадирани. „Орлов мост“ е барикадиран с пейки, палети, палатки. Протестиращите пропускат колите със специален режим. Блокирано е кръстовището и при Ректората.

Палатки има и пред Министерския съвет, но те са изместени на тротоара при Партийния дом и засега не пречат на движението.