Обвиниха шефката на Басейнова дирекция в Пловдив в безстопанственост

0
28
Румен Попов / в средата/ Снимка: Дарик

Има незаконен сондаж и водочерпане на територията на „Захарен завод” – Пловдив, а тя не е предприела нищо за премахването им, обясниха от прокуратурата

Повдигнато е обвинение за безстопанственост на директорката на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район”, която беше отведена с белезници от работното й място вчера, съобщи NOVA. Цветелина Кънева е задържана за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Ще се преценява дали да бъде внесено искане в Окръжния съд в Пловдив за постоянно задържане под стража. Румен Попов обясни и в какво прокуратурата обвинява Цветелина Кънева.

„През декември 2018 г. Басейнова дирекция-Пловдив установява, че има незаконен сондаж и водочерпане на територията на „Захарен завод” – Пловдив. Издават се 2 наказателни постановления от по 2000 лева, които веднага се заплащат. Оттам насетне не се предприемат каквито и да е мерки, за да се преустанови това водочерпане”, заяви Румен Попов. „Захарен завод” – Пловдив черпи вода само от този източник, който е незаконен.

Иначе казано цялото производство е от незаконен сондаж и това е било дълги години. През 2018 г. обаче директорът на Басейнова дирекция е узнала и е издала наказателните постановления”, обясни Попов.

По думите му оттам нататък е трябвало да бъде ликвидиран този сондаж, което не е направено. „Захарен завод” е продължил да ползва вода от сондажа и така щетите за държавата според обвинението са за 60 000 лева.