Другата седмица отварят магазините в моловете, фитнесите и залите за спорт и танци

0
52
Снимка: Pixabay

От 4 февруари в училищата се връщат големите ученици. Заведенията ще почакат

От 4 февруари да се възобнови присъственото обучение на учениците от 5 до 12 клас по строго определен ред.

От същата врати отворят залите за фитнес, спорт, танци и за културни мероприятия, както и магазините в големите търговски центрове, бе решено на съвещания при премиера Бойко Борисов с участието на оператвния щаб и здравния министър.

Борисов разпореди на здравния министър Костадин Ангелов да проведе среща с представителите на ресторантите, заведенията и нощните клубове и отново да обсъдят възможни варианти за тяхното функциониране. „Нека все пак си спомнят, че преди един месец имаше хора, които починаха в линейки, обикаляйки. Нямаше легла в болниците, имаше хора, които прекараха много тежко и се бореха за легла. Това беше преди един месец. За радост с нашите мерки ние това го спряхме в рамките на седмици“, посочи министър-председателят.

Борисов обърна внимание, че ако заведенията заработят отново сега, при повишаване на броя на заразените с коронавирус, отново ще трябва да бъдат затворени и в такъв случай държавата по-трудно ще може да изплаща помощ, защото пак ще са необходими нотификации за това.