Пламен Георгиев подаде оставка като прокурор

0
23
прокуратурата
Пламен Георгиев

Той става генерален консул на България във Валенсия

Пламен Георгиев депозира оставка като прокурор в Специализираната прокуратура и тя най-вероятно ще бъде гледана на заседанието на Прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет в сряда.

Правителството назначи на 9 август бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев Димитров за генерален консул на България в испанския град Валенсия. Той ще замине за новата си месторабота в средата на октомври. Георгиев обясни, че цялата процедура по одобряването му за консул е приключила.

Той подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли и още същия ден тя бе одобрена от Народното събрание. Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София, върху която според общината има построени незаконни постройки. Проверка на НАП показала, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто, обяви тогава той.

В началото на август прокурорската колегия на ВСС го възстанови на работа като прокурор в специализираната прокуратура.  Пламен Георгиев бе зам.-шеф на Специализираната прокуратура, преди да оглави антикорупционната комисия.