Полицаите получават по 100 лева бонуси за Коледа

В МВР нямало пари за по-големи награди

0
121
полицаи
Снимка: архив

Трябва да се намери консенсус между големите желания и възможностите, коментира вътрешният министър Младен Маринов

Коледните бонуси на полицаите ще са по 100 лева, защото няма пари за повече, каза вътрешният министър Младен Маринов в коментар на искането на Синдикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) парите за Коледа да са по 385 лева.

Маринов разпоредил проверка как са харчени парите на МВР и станало ясно, че след като били платени заплатите за декември, остават по 100 лева на човек, включително и на наказаните. Така парите за бонуси общо са около 5 млн. лева.

Колкото до 100-те милиона, отпуснати на среща при премиера в началото на годината – парите били дадени за увеличение на заплатите, като в тях били включени и заплатите на новоназначените служители, допълни Маринов. И поясни, че няма как да бъдат прехвърляни пари от различни пера в бюджета за заплати.

Трябва да се намери консенсус между големите желания и възможностите, посочи Маринов. През 2019 г. увеличението ще е 10% върху основната заплата. Така тези полицаи, които имат стаж над 15 години в МВР, ще получат около 12-13% увеличение, защото то се отразява и върху частта за прослужено време. Заместникът му Стефан Балабанов допълни, че няма от къде да се намерят повече пари.