Полицията разтури новата блокада в София, трима бяха задържани

0
90
Снимка: архив

Движението по бул. „Ситняково“ е освободено

Нова блокада в столицата, изградена, късно снощи, бе затурена тази сутрин от полицията. Протестиращите затвориха кръстовището до румънското посолство и организираха палатков лагер. Направиха и барикади от кофи за боклук, дървени палети, врати и гуми, съобщи Нова тв.

По време на протеста снощи не е имало арести, но при вдигането на блокадата днес са арестувани трима души, заявиха от МВР. Те са били отведени в Първо районно, след което са били освободени.

Блокадите на „Орлов мост“, площад „Независимост“ и кръстовището пред Софийския университет остават.

Нови блокади имаше и в Пловдив. Снощи протестиращите за първи път блокираха две кръстовища в центъра на града. Едната точка е при „Баня Старинна“, а другата при булевардите „Руски” и „6 септември”.

След края на протеста част от недоволните решиха да останат на шосето и да преминат в гражданско неподчинение по призива на организаторите.

Межудвременно полицията арестува мъж, който носеше със себе си палатка. Полицията му поиска документите, но той отказал да ги даде. Това накара хората да пренесат протеста си пред районното управление, а по-късно мъжът беше освободен.