Положителна проба за коронавирус в ясла в Кнежа

0
40
Снимка: туитър

Общината отменя връщането на децата

Служителка в детска ясла в Кнежа е дала положителна проба за коронавирус. Заведението в града е трябвало да отвори на 26 май. Местната власт обаче е издала превантивно нова заповед, която отменя връщането на децата в яслата, съобщи NOVA.

Детската ясла обслужва около 70 деца и още толкова с млечната си кухня.

„Заразената служителка е част от административния персонал. Тя не е имала досег със здравен или педагогически персонал. Но чисто превантивно, за да не се допуска обаче разпространението на заразата и за да може всички нейни колеги и здравният персонал да се изследва – няма да отворим детската ясла. Ще затворим и млечната кухня, която до момента не е спирала да работи“, обясни кметът Илийчо Лачовски.

„Напрежение в града няма. Точно, за да не се създава такова, детската ясла няма да започне работа, докато не се установи какъв е случаят и не се направят проби на работещите“, допълни той.

Ресорният заместник-кмет Капка Митева заяви: „Днес очакваме РЗИ да дойде на място и да даде пълни указания. Най-вероятно ще трябва да се определят кои са контактните лица на заразения служител и да бъдат тествани впоследствие и те. За да може да се разбере дали има някаква по-голяма зараза, или е само единичен случай“.