Полфрийман: Билетът ми за Австралия е купен, имам паспорт

0
46
Извеждат Полфрийман от затвора. Снимка: архив

Австралиецът заяви, че не прави планове за бъдещето си

Джок Полфрийман вече има самолетен билет за Австралия, а пасаванът му е готов от понеделник. Осъденият за убийството на българина Андрей Монов чужденец не прави планове за бъдещето си, стана ясно от интервюто му за NOVA след условното му предсрочно освобождаване от затвора.

Съдийската колегия към ВСС: Недопустимо е отправянето на обиди и заплахи към магистрати

„Билетът е купен, паспорт имам от понеделник. И някакви полицаи, не знам откъде, от „Миграция“ май, те са казали на служители от Австралия, че са загубени парите за билета, че те няма да ме пуснат да се прибера в Австралия”, разказа Полфрийман.

Той има издадена забрана да напуска България. В същото време твърди, че има забрана и да влиза в страната.

„Аз съм длъжен да напусна страната. Също е била наложена 5-годишна забрана да влизам в страната. Това в момента е малко абсурдно, защото съм държан в затвора в Бусманци с единствената причина, че съм тук да чакам за депортация”, обясни австралиецът.

Полфрийман коментира мотивите на Софийския апелативен съд за предсрочното му освобождаване. „От 2015 година досега съм работил в затвора, също съм бил учител по английски, давал съм уроци по английски език на българи в затвора в Казичене. Също съм бил в администрацията като секретар. Най-вече съдът споменава, че нямам един лош доклад, всеки годишен доклад е бил положителен 11 и половина години”, заяви Полфрийман.

Той е изплатил малка част от 400 000 лева обезщетение за семейството на убития Андрей Монов. „Досега съм дал затворническа заплата за между 4 и 5 години на госпожа Монова. Останала част просто трябва да плащам както мога. Аз нямам пари”, каза Полфрийман. Върховният касационен съд решава на 23 октомври дали да се преразгледа делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман.