Почина 4-и пастор от евангелистката сбирка в Перущица

0
44
Снимка: Марица.бг

Бе интубиран близо 2 седмици

Починал е 47-годишният пастор от пловдивското село Костиево, който беше заразен с COVID-19 и бе интубиран близо две седмици, съобщиха от Областния медицински щаб.

Това е четвърти пастор от религиозната сбирка в Перущица в началото на юни, който умира от коронавирус. На нея са присъствали 50-ина души. Според РЗИ заразата е разпространена от холандски духовник, присъствал на сбирката. Досега починаха 3-ма пастори – във Варна, ямболското село Козарево и Перущица. Заразени са още трима духовници – в Карлово, Раковски и с. Селци.

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на Пловдивска област, е 279. От тях в общините: Пловдив – 147, Карлово – 10, Кричим – 19, Хисар – 2, Родопи – 42, Стамболийски – 14, Калояново – 1, Перущица – 17, Раковски – 6, Марица – 4, Асеновград – 9, Брезово – 1, Куклен – 3, Садово – 4.

„Ситуацията е динамична. Следим внимателно как се развива в областта и сме в непрекъсната връзка с РЗИ и МВР. Следим внимателно и указанията от националния щаб и здравното министерство. Важното е всички да продължим да спазваме мерките и да бъдем отговорни“, коментира последните данни на РЗИ областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Случаите от днес са 5 и всички са на домашно лечение към момента.

От тях в Пловдив са 2 – мъж на 19 години, посетител в дискотека „Сикретс“ . Вторият е полицай на 42 години, изследват се контактните му лица. Останалите трима са в областта – 1 от община Асеновград -военен, от община Кричим-жена на 80 години и 1 мъж от община Марица.

Относно въпроси, свързани с установен случаи на надзирател в затвора в Пловдив, уточняваме, че са предприети всички мерки и предписания на здравните власти. Надзирателят е на домашно лечение.

Към днешна дата оздравелите пациенти са 103, а на домашно лечение са 123.
Към момента са хоспитализирани 46 лица, един пациент е интубиран.