Правителството договаряло поста на Мария Габриел заедно с този на Кристалина Георгиева

0
65
Централата на МВФ

Можеше да имаме външен министър в ЕК, но по-добре шеф на МВФ, обясни премиерът Борисов

Когато договаряхме всичките постове, и затова казвам, че трябваше да сме мълчаливи, ние договаряхме и пост в Международния валутен фонд, съобщи премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание по повод ресорът „Иновации и младеж”, който получи българският еврокомисар Мария Габриел.  Можеше външният министър на Европа да е наш, но разликата с председател на МВФ е милиарди долара, каза още той. Опитът изисква да бъдеш търпелив и мълчалив и да говориш тогава, когато всичко е договорено. За съжаление политическите ни опоненти направиха коментари, които, ако имаха малко опит, нямаше да направят, коментира премиерът.

Образование и иновации е първа точка в програмата на правителството. Първа точка е за опозицията, първа е и за президентството. България беше оценена като държава, която винаги е имало добро образование, култура, спорт и най-иновативни мозъци от типа на Джон Атанасов. Именно за това на България беше даден ресор, който е първа точка в Европа, а именно – да се даде бъдеще на младите хора, заяви Бойко Борисов.

Всички български институции, университети да се стягат да правят проекти, защото това са огромни възможности, посъветва премиерът.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here