Правителството отпуска 379 млн. лева за модернизацията на пътя Видин-Ботевград

0
26
Снимка: архив

Инфраструктурните проекти винаги са били във фокуса на работата ни, коментира премиерът Бойко Борисов

Правителството отпуска до 379 млн. лева за модернизацията на близо 69-километров участък от пътя Видин-Ботевград между пътния възел „Макреш“ и обходния път на Монтана. Това обяви премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание, което се провежда онлайн.

„Инфраструктурните проекти винаги са били във фокуса на работата на правителството. Те са неотменен приоритет независимо от трудностите, пред които ни изправя пандемията от коронавируса. Защото нашата цел е още по-добро, по-бързо и по-безопасно пътуване на всеки един българин“, подчерта министър-председателят.

Направлението Видин-Ботевград е водещ проект в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), тъй като с модернизацията на трасето от „Дунав мост II“ ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”.

„Пътят Видин-Ботевград е като пълноводна река, по която хората и бизнесът ще се върнат в региона. В подкрепа на Северозапада ще са и предвидените 200 милиона евро в новия бюджет на ЕС, които успяхме да договорим в Брюксел за най-слабо развитите региони. Продължаваме. Нека хората знаят, че сме обезпечили изграждането на модерна и съвременна инфраструктура“, коментира Борисов