Правителството подпомогна три общини с над половин милион лева

0
33
правителството
Министерският съвет

Парите са за Враца, Ботевград и Якоруда

537 890 лева осигури правителството на днешното извънредно заседание за три общини в страната. Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. „Продължаваме да подпомагаме всички общини в страната. Реагираме при необходимост и веднага взимаме бързи и адекватни решения“, посочи министър-председателят Бойко Борисов.

На община Враца се отпускат близо 110 000 лева. С 79 000 лева ще бъдат изградена подпорна стена, бетонов тротоар и парапет по цялата дължина на стената в с. Баница. „С тези средства ще се реши един дългогодишен проблем в селото, който беше активиран през месец февруари от дъждовете. Образува се свлачище и трябва да се изгради подпорна стена, защото в противен случай се застрашават два жилищни имота и има опасност от разрушаването на републиканския път Враца – Оряхово“, заяви кметът на село Баница Владимир Вълов. Кабинетът предостави още 29 327 лева на община Враца за ремонт на покрива на административната сграда на ул. „Георги Бенковски“ 13 в града.

„По бюджета на община Ботевград предоставяме 184 200 лева за възстановяване на мост в село Новачене“, съобщи премиерът Бойко Борисов. Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов сподели, че  съоръжението е от голямо значение за жителите на село Новачене. „Мостът свързва двете части на селото, поставен е преди десетки години. Убеден съм, че с оказаната от държавата помощ ще решим един важен проблем“, добави  кметът Гавалюгов. Той информира премиера, че предстои скоро да започне ремонтът на болницата в Ботевград, за който правителството отпусна 3,5 милиона лева в края на миналата година.

За авариен ремонт на пътя Юндола – с. Черна Места/с. Смолево – с. Бел Камен се предоставят 245 360 лева на община Якоруда.