Премиерът впечатлен от обновената клиника по изгаряния в „Пирогов“

0
14
Бойко Борисов и проф. Асен Балтов разглеждат обновена клиника. Снимка: архив

Докторе, справил си се прекрасно, похвали той шефа на „Пирогов“ проф. Асен Балтов

Министър-председателят на България Бойко Борисов посети обновената Клиника по изгаряния и пластична хирургия към УМБАЛСМ „Пирогов“. Той видя операционна зала, в която всичко е с ново оборудване, след което посети и залите за почивка и Детското отделение. ,,И таван, и дограми, и радиатори – всичко“, посочи Борисов.

,,Сградата е строена през 1976 г. и оттогава нищо не е правено, освен да се смени някоя плочка. 43 години не е имало обновяване на сградата. Всичко е със съвременна техника, благодарение на парите, отпуснати от Министерския съвет“, отбеляза директорът на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов пред премиера, който вметна, че “за времето си сигурно е било добро“.

,,Колко изгорели съм гледал… Най-страшно бе в тъмното – не знаеш вътре дали има хора, или не“, допълни Борисов, спомняйки си опита като пожарникар.

,,Детското отделение е с картинки и апликации по стените, за да се чувстват малките пациенти по-комфортно и спокойно“, обясниха от болницата.

,,Докторе, справил си се прекрасно“, поздрави Борисов шефа на „Пирогов“ за ремонтираните три етажа и обеща, че ще помага с още средства за нужни обновления.