Продължава издирването на избягалия затворник

0
50
Мартин Шахънски

От полицията призовават гражданите, които имат информация за местонахождението му, да сигнализират на тел.112 или в най-близкото управление на МВР

18-годишен затворник избяга от затворническото общежитие „Герзовица“ край Смолян и е обявен за общодържавно издирване. Бягството е станало около полунощ, а сигналът е получен рано сутринта.

Мартин Шахънски е от с. Калояново и изтърпявал наказание за кражби. Избягалият е висок 186 см, с нормално телосложение и кестенява коса.

От полицията призоваха гражданите, които имат информация за местонахождението на лицето да сигнализират на тел.112 или в най-близкото управление на МВР. Анонимността им е гарантирана.

Ст. комисар Николай Димов, директор ОДМВР-Смолян каза: Незабавно са организирани оперативно-издирвателни мероприятия за установяване и задържане на лицето. На мястото, от където е станало бягството, е извършен оглед на местопроизшествието, образувано е досъдебно производство, уведомени са Районна и Окръжна прокуратура – Смолян. Извършени са процесуално-следствени и оперативно-издирвателни мероприятия. Към настоящия момент местоположението на същия не е установено. Лицето изтърпява наказание за извършени кражби от него, няма повод за паника и за страх сред населението.