Прокуратурата: Няма данни за атентат срещу Лозан Панов

В хода на проверката са снети обяснения, изискана е документация и са изготвени експерти справки

0
88
Лозан Панов
Лозан Панов

Военното обвинение отказа да образува дело за отвитите болтове на колата на шефа на ВКС

Военноокръжна прокуратура София отказа да образува наказателно производство по твърденията за инцидент с автомобила на НСО, обслужващ председателя на ВКС г-н Лозан Панов. Това съобщиха от държавното обвинение.

Във връзка с публикация от 06.06.2017 г. в сайта на „Правен свят“ със заглавие „Колата на НСО, ползвана от г-н Лозан Панов, с развити болтове“, Военноокръжна прокуратура – София се самосезира и извърши проверка. В хода на проверката са снети обяснения, изискана е документация и са изготвени експерти справки.

С постановление от 19 юни ВОП – София отказа да образува досъдебно производство. Наблюдаващият прокурор е приел следното:

„Не са налице достатъчно данни по смисъла на чл.211 от НПК, от които да се направи основателно предположение, че е извършено престъпление от сержант Я.Б.С., длъжностните лица от НСО, дежурен диспечер, дежурен по КТП са изпълнили служебните си задължение по обслужване на автомобил ……. peг. № ………, собственост на НСО. Няма данни за умишлено повреждане на лекия автомобил от трети лица.“