Прокуратурата: Няма данни за атентат срещу Лозан Панов

В хода на проверката са снети обяснения, изискана е документация и са изготвени експерти справки

0
104
Лозан Панов
Лозан Панов

Военното обвинение отказа да образува дело за отвитите болтове на колата на шефа на ВКС

Военноокръжна прокуратура София отказа да образува наказателно производство по твърденията за инцидент с автомобила на НСО, обслужващ председателя на ВКС г-н Лозан Панов. Това съобщиха от държавното обвинение.

Във връзка с публикация от 06.06.2017 г. в сайта на „Правен свят“ със заглавие „Колата на НСО, ползвана от г-н Лозан Панов, с развити болтове“, Военноокръжна прокуратура – София се самосезира и извърши проверка. В хода на проверката са снети обяснения, изискана е документация и са изготвени експерти справки.

С постановление от 19 юни ВОП – София отказа да образува досъдебно производство. Наблюдаващият прокурор е приел следното:

„Не са налице достатъчно данни по смисъла на чл.211 от НПК, от които да се направи основателно предположение, че е извършено престъпление от сержант Я.Б.С., длъжностните лица от НСО, дежурен диспечер, дежурен по КТП са изпълнили служебните си задължение по обслужване на автомобил ……. peг. № ………, собственост на НСО. Няма данни за умишлено повреждане на лекия автомобил от трети лица.“