Прокуратурата: Няма данни за атентат срещу Лозан Панов

В хода на проверката са снети обяснения, изискана е документация и са изготвени експерти справки

0
88
Лозан Панов
Лозан Панов
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Военното обвинение отказа да образува дело за отвитите болтове на колата на шефа на ВКС

Военноокръжна прокуратура София отказа да образува наказателно производство по твърденията за инцидент с автомобила на НСО, обслужващ председателя на ВКС г-н Лозан Панов. Това съобщиха от държавното обвинение.

Във връзка с публикация от 06.06.2017 г. в сайта на „Правен свят“ със заглавие „Колата на НСО, ползвана от г-н Лозан Панов, с развити болтове“, Военноокръжна прокуратура – София се самосезира и извърши проверка. В хода на проверката са снети обяснения, изискана е документация и са изготвени експерти справки.

ГЕРБ/СДС

С постановление от 19 юни ВОП – София отказа да образува досъдебно производство. Наблюдаващият прокурор е приел следното:

„Не са налице достатъчно данни по смисъла на чл.211 от НПК, от които да се направи основателно предположение, че е извършено престъпление от сержант Я.Б.С., длъжностните лица от НСО, дежурен диспечер, дежурен по КТП са изпълнили служебните си задължение по обслужване на автомобил ……. peг. № ………, собственост на НСО. Няма данни за умишлено повреждане на лекия автомобил от трети лица.“