Протестиращи медицински сестри подадоха конкретни сигнали в МВР за нарушения в болниците

0
67
Снимка: БНТ

След срещата при премиера Борисов някои от тях са били обект на заплахи и натиск

Протестиращи медицински сестри подадоха на вътрешния министър конкретни сигнали за нарушения в някои болници. Младен Маринов заяви, че е започнала проверка на сигналите, но отказа да посочи за кои лечебни заведения става дума

Сестрите са готови да представят и доказателства. Те твърдят също, че след срещата с премиера Бойко Борисов преди дни, някои от тях са били обект на заплахи и натиск.

Срещата с вътрешния министър беше уговорена от премиера, когато той покани на разговор сестрите от палатковия лагер пред Министерския съвет. През цялото време на протеста сестрите информираха за различни злоупотреби в болниците.

За източване на здравната каса, това са злоупотребите, каза пред репортери Мая Илиева. За изписване на пътеки и за несъществуващи лекари, работещи само по документи. Това, което винаги от първия ден съм го говорила. Просто трябва да се спре с тези порочни практики, нищо повече. Очакваме институциите да си свършат работата, надяваме се и това е, заяви Димитрия Димитрова.

По това, което казаха, съм разпоредил действия на главния секретар и на директора на националната полиция, продължаваме работа, аз и пред тях го заявих, че телефонът ми е постоянно на разположение. Говорим за конкретни данни и сигнали, защото ние разследваме престъпления, коментира министър Маринов.