Работник пострада тежко на строителен обект в Кърджали

0
39
деца
Пострадалият е бил откаран в "Пирогов". Снимка: архив

Паднал от новострояща се сграда от 2 метра височина

Работник е с тежка черепно-мозъчна травма след трудов инцидент на строителен обект в Кърджали. Мъжът е паднал от новострояща се сграда в квартал „Възрожденци“, около 9:00 часа на 20 февруари, потвърдиха за произшествието от дирекция „Инспекцията по труда“, съобщи „Дарик“.

Пострадалият е бил откаран в болница в Пловдив. „50-годишният работник е паднал от два метра височина от необезопасена стълбищна клетка. Това е установила проверката на трудовите инспектори, които са били на мястото на произшествието часове след инцидента“, обясни за БТА директорът на инспекцията Ангелина Бабунска.

Двама работници загинаха на обект от новостроящ се участък на „Хемус“

На обекта са се извършвали довършителни дейности, като към момента на инцидента е имало двама служители – елтехник и общ работник. Именно вторият мъж е пострадал. Всички работници на фирмата са били с трудови договори, е констатирала проверката на инспекторите.

Издаден е акт за спиране на дейностите по стълбищната клетка, която не е била обезопасена. „Проверките към момента продължават, изискана е цялата документицая. Работим по случая съвместно с полицията“, каза Бабунска.

Информацията за инцидента бе потвърдена и от пресцентъра на ОД на МВР. Дежурна оперативна група от полицията е извършила оглед на мястото на произшествието.

Образувано е досъдебно производство и работата продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай.