Размирици край Росенец, Христо Иванов и хората му щурмуваха полицейския кордон

0
50
Снимка: 24 часа

Иво Мирчев е арестуван

Симпатизанти на ДПС и съмишленици на Христо Иванов от „Демократична България” протестират в парк „Росенец”, разделени от полицаи, предаде БГНЕС.

Иванов и хората му опитаха да пробият кордона, наложи се да бъде арестуван Иво Мирчев от „Демкратична България“.

По-рано кметът на Бургас Димитър Николов определи като грешка действията на полицията за това, че са спрели достъпа на хора до плажа в Росенец.
„Поисках от комисар Сотиров – директор на ОДМВР-Бургас, да осигури достъп на гражданите до пътя. Грешка е органите на МВР да не допускат гражданите. С недопускането на граждани се създава по-голямо напрежение“, добави кметът.

По неофициална информация в парка са пристигнали над 5000 души от ДПС. При тях обаче е спокойно и не се усеща напрежение.

Хората изчакват пред оградата на резиденция, която според медийни публикации е на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ също е на мястото, но все още не е коментирал случващото се, съобщава Нова ТВ.

„Това са хора, които са работили с г-н Доган и той е инвестирал изключително много в тяхното политическо развитие. Това са хора с изключителен демократичен рефлекс. Имат усещане за справедливост и дълг. Те са тук по своя воля и искат да покажат уважение. Миналата седмица видяхме един акт на провокация. Хора, които претендират, че са пазители на законността, се възползваха от законите и тръгнаха да узурпират правовия ред в страната. Това е граница, която ние не можем да допуснем да бъде премината. Това е нашият морален стандарт”, коментира депутатът от ДПС Илхан Кючюк.