Рекетьори изнудвали богати жени с голи снимки

0
124
Снимка: Pixabay

Със заплахи и психически тормоз измъквали пари

Рекетьори, изнудвали с голи снимки богати жени чрез заплахи и психически тормоз, вече са с повдигнати обвинения, съобщиха от прокуратурата. Двамата бяха задържани на 18 декември в София по разследване на Специализираната прокуратура и ГДБОП.

Събраните доказателства сочат, че от май 2019 г. обвинените започнали да набелязват жертвите си сред хора с финансови възможности. В някои случаи рекетьорите се представяли пред тях като служители в колекторски фирми и им предявявали искания за плащане на определени суми.

Засипвали ги със заплахи за физическа разправа, използвайки всички възможни начини – очи в очи, по телефона, чрез комуникационните приложения и социалните мрежи. С психически тормоз те успели да принудят жена да им предаде 32 000 лева.

В други случаи влизали в контакт чрез социалните мрежи с момичета и жени и общували с тях, докато спечелят доверието им дотолкова, че да изпратят на изнудвачите свои голи снимки. Веднага следвало искане за откуп, за да не бъдат изпратени компрометиращите кадри на близките им или разпространени в социалните мрежи. Изнудваните жертви на двамата рекетьори се оказали  от София, Пловдив, Стара Загора и други градове.

На 19 декември Специализираният наказателен съд остави двамата в ареста.