Решетки за бизнесмен за убийството в Стара Загора

0
68
Снимка: Дарикнюз

Решението на съда подлежи на обжалване

37-годишният Владимир Василев, задържан за убийство в офис за бързи кредити в Стара Загора, остава за постоянно в ареста. Това реши Окръжен съд – Стара Загора.

Защитникът му пледира съдът да го пусне под домашен арест, тъй като според него това е мярката, която е справедлива и законосъобразна.

След проведено тайно съвещание съдът прие, че от данните по делото може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, в което е обвинен, което не се отрича и от самия него. Съдът счита, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. А престъплението, за което е обвинен, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, съобщи Дарикнюз.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Пловдивски апелативен съд в 3-дневен срок.

На 24 март малко след 17:00 часа на тел. 112 е получен сигнал за стрелба в офис на фирма за бързи кредити, който се намирал в централната част на Стара Загора.

На място са пристигнали полицейски екипи и лекари от Спешна помощ. В помещението е бил открит труп на мъж с прострелна рана в главата. Установено е, че това е 35-годишния Станимир Иванов, познат с прякора Стамбето. Той е криминално проявен и осъждан.

Обвиняемият, който е собственик на фирмата, е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Една от версиите, по които се работи, е, че до стрелбата се стигнало след скандал между жертвата и стрелеца заради неуредени финансови взаимоотношения. Загиналият работел от няколко години за собственика на фирмата.

Убийството е извършено със законно притежаван боен пистолет, съобщиха преди ден от прокуратурата.