Русенска тв: 15-годишният ученик сам е скочил през прозореца на 3-ия етаж на гимназията

0
221
Снимка: КИС 13

Момчето почина на път за болницата. И преди деветокласникът правил опити за самоубийство

Деветокласникът сам е скочил от прозореца на третия етаж на гимназията в Русе, твърди телевизия „КИС 13“. 15-годишното момче почина на път за болницата.

Ученикът е скочил около 07:50 часа сутринта,преди началото на часовете. След падането момчето, което е било в 9 в клас на английската гимназия, е получило множество тежки наранявания, но не е загинало на място, а по пътя за болницата.

Деветокласникът е бил преместен в английската гимназия от СУ „Васил Левски“ през тази година. Той правил и предишни опити да посегне на живота си. Тъй като на трагичната сцена са станали свидетели и други ученици, които са в шок от случилото се, с тях ще започне активна работа училищни психолози, съобщи началникът на РУО – Русе Росица Георгиева.

По информация на КИС 13 малко преди 12:00 часа всички ученици са били пуснати от училище, като утре занятията ще бъдат възобновени, както е по програма.

Директорката на уучилището Маргарита Янакиева обясни, че момчето е ученик за първа година при тях, след като през миналата година е дошъл от училище „Васил Левски“. „Добър ученик, семейството е нормално, грижовни родители, не е създавало детето досега проблеми. Няма свидетели на инцидента, засега се смята, че е бил сам в класната стая, тъй като там са намерени вещите му. В тази класна стая няма камери, но има камери по коридорите и в двора, които полицията преглежда. За съжаление е сумрачно сутринта толкова рано и не се вижда ясно“, каза Янакиева пред „РусеМедиа“.

Училището е отворено от 7 часа сутринта, тъй като има ученици, които пътуват от села и други населени места, и пристигат по-рано.“ Това дете е от Русе, но по принцип то е идвало винаги по-рано на училище и предполагаме, че то е влязло в училище някъде около 7.15-7.20, доста по-рано от другите ученици. Повечето от прозорците имат решетки, а тези, които нямат, са малки. Разследването ще установи какво точно се е случило“, коментира още директорката.

На мястото на инцидента пристигна и зам.-кметът на общината Енчо Енчев. „Сезирахме отдел „Закрила на детето“, дирекция „Социално подпомагане“ и извикахме свободните налични психолози от ресурсните центрове и от неправителствените организации, с които работим. Те в момента са тук и работят, така че взели сме мерки. За момента това можем да направим“, каза Енчев.