Руското посолство нарече българи „олигофрени“ и „малоумници“

Поводът е акцията край московската елха до "Света Неделя"

0
1037
посолство
Руското посолство в София

Умишлено цитатите са взети от сайт за руска пропаганда

Руското посолство нарече българи „олигофрени“ и „малоумници“. Поводът е акцията от миналата седмица срещу елхата, подарена от Москва на София, сложена точно срещу катедралата „Света Неделя“. На страницата на посолството във „Фейсбук“ беше публикуван безумен текст от неизвестния сайт, вероятно финансиран с руски пари за руска пропаганда, сайт class.bg. Като автор е подписан някой си Костадин Костадинов. По-лошото е, че официалната мисия на една държава си позволява да споделя откровени обиди и нападки срещу български граждани.

Ето какво се казва в текста /без редакторска намеса/:

Миналата седмица Москва подари елха на София по случай Коледа, и тя беше сложена в центъра на столицата ни. Почти никой в България нямаше да разбере за това, заради бруталната американска цензура по уж “българските” медии, които позволяват за Русия да се говори само лошо и нищо друго освен лошо. Благодарение на безпримерния идиотизъм на малка група софийски умнокрасиви протестъри обаче цяла България разбра за елхата.

Те се събраха да протестират срещу нея, защото била част от “хибридната война” на Русия срещу страната ни. Когато минаващи на близо полицаи любезно искат документите им за справка, малоумната групичка се разбягва с крясъци срещу тази невиждана репресия, които след това се увеличават хилядократно във фейсбук.

Така ние българите разбрахме 3 неща:

 

1. Москва подари елха на София.

2. За първи път в историята на света имаше протест cрещу елха.

3. По-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма.

Социалните мрежи прегряха от възмущение. Хората искат адекватна реакция на българското външно министерство.