Самолет транспортира Навални в Германия

0
18
Снимка: туитър

Руският опозиционен лидер ще бъде лекуван в берлинската болница „Шарите“

Руският опозиционер Алексей Навални бе транспортиран днес с медицински самолет от град Омск (Сибир) в Германия, където той ще бъде лекуван.

На борда на самолета освен Навални, който е в кома и според близките до него, е „отровен“, бе и съпругата му Юлия Навална, след един ден на битка между руските лекари и неговите близки за евакуацията му.

„Благодаря на всички за вашата подкрепа. Борбата за живота и здравето на Алексей едва започва, но сега поне първата крачка е преодоляна“, написа в туитър говорителката на руския опозиционер Кира Ярмиш, предаде Франс прес. Малко преди това тя публикува снимка с носилката, транспортираща Навални в самолета, като съобщи, че съпругата му го придружава.

Медицинският самолет, нает от германска неправителствена организация, пристигна вчера сутринта в Омск. Германските лекари прегледаха Навални, за да се уверят, че са способни да го транспортират до Берлин, където да бъде лекуван. 44-годишният Навални, който е в кома, ще бъде настанен в болницата „Шарите“, където преди това бе лекуван друг руски опозиционер – Пьотр Верзилов, транспортиран от същата НПО – Фондация „Синема фор пийс“ (Кино за мир).